zaterdag 28 maart 2009

Het lot van een Louwes

Het leven van een Louwes gaat niet over rozen. Dat word je als kleine Louwestelg al met de paplepel ingegoten. Of het nu de naam is – of het is één of andere erfelijke kwaal: Een Louwes wordt zijn levenlang achtervolgd door pech. Zelfs aangetrouwden kunnen er last van krijgen – dus Ellen, maak je borst maar nat. Misschien dat een Louwes daarom zo kritisch in het leven staat en alles met een korreltje zout neemt?

Nu hoor ik de lezers denken: wat is pech? Iedereen heeft wel eens pech. Dat klopt. Ik wil ook niet beweren dat een Louwes áltijd pech heeft (af en toe is er een onverwacht succesje), maar het komt minstens vijf keer in het jaar voor dat een Louwes een hele pechweek heeft, waarin alles misgaat wat er zo'n beetje mis kan gaan. Ik leef in zo'n pechweek en trek mijn ouders er in mee. Vriezer kapot, auto krijgt een fikse APK, er valt een snelheidsovertreding op de deurmat (dit keer niet van mij), ik maak deel uit van een busongeluk en kom daardoor te laat op mijn werk, ik mis drie keer de bus en twee keer de trein op enkele seconden na, ik lijkt alles te laten vallen wat ik in mijn handen neem, verlies mijn lievelingspen in de trein en mijn telefoon besluit na een werktijd van ruim 8 maand met pensioen te gaan. Het is een doorsnee pechweek voor een Louwes. Bovendien is de week nog niet voorbij, dus kan er nog altijd een schepje bovenop.

Het valt allemaal niet mee, maar het wegvallen van je telefoon is voor een journalist wel het ergste wat er kan overkomen. Het gevoel niet meer bereikt te kunnen worden (behalve per sms) is vergelijkbaar met een kok die geen peper en zout meer heeft om zijn producten van extra smaak te voorzien.

Nu moet je alles van de positieve kant bekijken en dat zal ik bij deze dus ook doen. Het kan nog altijd erger! In een eerdere pechweek wist ik namelijk twee fietsen in de prak te rijden, mijn MP3 speler op school kwijt te raken, mijn voet onder een zwaar beladen laadklep van een vrachtwagen te krijgen en mijn laptop van mijn bed te laten stuiteren. Aangenaam, Louwes is de naam.

3 opmerkingen:

Jitse zei

Heb je niet 83 wedstrijden op rij verloren met FM?

Joe zei

Nee, dat overkomt hem in een goede week!

Unknown zei

Ach donderdag ga je naar Acda en de Munnik.. Kun je ff je zorgen vergeten.

Een reactie posten