woensdag 8 april 2009

‘Het is net een vrouwenteam’

"Het is net een vrouwenteam, hoor."

Tijdens de tweede helft van EMOS 3 – Tubanters 4 (die we overigens met 1-3 wonnen!) doet Ed's vriendin Liseth deze forse uitspraak. "Ze weten echt alles van elkaar", legt ze verder aan de vriendin van spits Renzo uit. De laatste beaamt de woorden van Liseth en vult aan: "Elke zondagmiddag vraag ik Renzo of er nog nieuwe roddels zijn."

Een vrouwenteam, zo wordt het vierde elftal van De Tubanters tegenwoordig al bestempeld. Als het niet over de magere voetbalprestaties van dit seizoen gaat, dan wel over de onderlinge verhoudingen. Een hecht voetbalteam weet inderdaad (bijna) alles van elkaar. Wie de film en serie All Stars heeft gezien, weet precies hoe het er in een lager seniorenelftal aan toe gaat. Met drie dagen in de week (woensdag training, zaterdag uitgaan, zondag wedstrijd) en zo nu en dan een etentje zien sommige spelers hun teamgenoten vaker dan hun eigen vriendin. Zo verwonderlijk is het dus niet dat er tussen de vier muren van de kleedkamer ook persoonlijke dingen worden besproken.

In het boek 'het 17de' van schrijver Elvin Post wordt aan de hand van een bundel leuke columns het wel en wee van een lager seniorenelftal besproken. Misschien een idee voor het vierde, zodat intimi niet meer hoeven vragen naar het laatste nieuws, de sappigste geruchten en de mooiste anekdotes. Dat iedereen op de hoogte blijft; ook wanneer ze er een weekje niet bij zijn. Overigens is het geen oplossing voor alle teamzaken, want ook teamgenoten weten – buiten elkaars pincode – sommige dingen nog niet van elkaar. Het zal bijvoorbeeld altijd een raadsel blijven waarom een speler zo laat was, toen hij eind vorig seizoen noch bij de voetbalclub, noch thuis was en het vierde moest voetballen tegen het altijd lastige DSVD. Ook teamgenoten weten niet alles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten